top of page
peeling, pigmentvlekken, verslapte huid, rimpels, droge huid, rosacea, zonbeschadigde huid, acne

Chemische peelingen

 

Aqua Mare Huidkliniek is een begrip op het gebied van peelingen. Veel huidproblemen kunnen hiermee goed worden aangepakt zoals acne, pigmentproblemen, rosacea en huidveroudering. 

 

Onze peelingen werken oppervlakkig tot diep in de huid. Afhankelijk van het huidprobleem, de gevoeligheid van de huid of de huidskleur wordt de juiste peeling gekozen. 

Professionele peelingen zijn niet te vergelijken met thuispeelings of scrubs. Ze werken intensiever en pakken huidproblemen effectief aan.
 

Wat kan Aqua Mare voor u betekenen?

 

Een peeling-behandeling is geschikt voor huidverjonging en huidverbetering en zorgt voor een verbluffend resultaat. 

De huid wordt fijner van structuur en de behandeling zorgt voor een betere doorbloeding. Zelfs voor de meest gevoelige huid is er de juiste peeling.

 

Je krijgt snel een gladde huid en voelt en ziet meteen verschil.

 

Peelingen voor:

 • pigmentvlekken

 • verslapte huid

 • rimpels (opppervlakkig en diep)

 • droge huid (hyperkeratose)

 • rosacea

 • zonbeschadigde huid

 • acne

 • acne littekens

 • egale, frisse huid

 • grove poriën

 

Wij werken met:

 • glycolzuur

 • salicylzuur

 • vitamine C zuur

 • retinolzuur

 • melkzuur

 • TCA

 • Enzymen

 • fenol

Skin Tech en Biodroga Chemische peelingen

Bij Huidkliniek Aqua Mare werken wij met de peelingen van Skin Tech en Biodroga. Het is een behandeling waarbij dode huidcellen verwijderd worden en de natuurlijke vernieuwing van de huid gestimuleerd wordt.

Voor bijna iedere huid is een geschikte peeling te vinden, maar niet iedere peeling kan op iedere huid. Tevens is het belangrijk om de huid voorafgaand aan de peeling voor te bereiden door middel van het gebruik van producten. Dit zorgt ervoor dat de huid eerder is hersteld na de peeling en geeft een beter resultaat. Door na de peeling de huidverbeterende producten te blijven gebruiken, zorg je ervoor dat het behaalde resultaat langer standhoud.

Skin Tech en Biodroga bevatten wetenschappelijke bewezen en doeltreffende ingrediënten die diep in de huid doordringen. 

Hoe werkt een behandeling met chemische peeling?

 

Bij iedere peeling zal het gevoel tijdens de behandeling net iets anders zijn, maar het branderige gevoel bij het aanbrengen van de peeling is bij alle varianten aanwezig. Bij de één in wat meerdere mate dan bij de ander. 

 

Direct na de behandeling zal de huid rood zijn. Bij de mildere peelingen zal na 1-2 dagen een lichte tot matige schilfering ontstaan. Bij de zwaardere peels moet je er rekening mee houden dat er gedurende een week een flinke vervelling zal plaatsvinden. Daarna komt er een prachtige, rozige, nieuwe huid te voorschijn.

 

Vooraf en tijdens de behandelperiode wordt afgeraden om zich bloot te stellen aan UV-straling (zowel zon als zonnebank).

 

Glow Peel

Bij de Biodroga mix & match AHA concept maken wij een mix van verschillende zuren zoals glycolzuur, lactobionzuur, amandelzuur, fytinezuur en salicylzuur. Afgestemd op de behoefte van jouw huid. Waardoor verschillende huidproblemen, denk aan couperose, pigmentvlekken, dikke doffe huid, onzuiverheden, rimpels en verlies van veerkracht, in één stap worden behandeld. 

€ 90,00 per behandeling

€ 450,00 per 6 peelingsessies

Easy Glow Peel

De Easy Glow Peel van Skin Tech is een combinatie van verschillende zuren, glycolzuur, kogiczuur, melkzuur, citroenzuur, salicylzuur en azelaine zuur. Dit is een oppervlakkige peeling. Dit kan in sommige gevallen al voldoende zijn. Wordt gebruikt als een directe oppepper van de huid. Voor huidverbetering, fijne lijntjes, vale en grauwe huid, pigmentstoornissen en acne huid. 

 

Naast de peelingsessies in de praktijk, gebruik je thuis ter ondersteuning van de behandeling minimaal 3 producten van Skin Tech. Een foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid en twee Skin Tech® crèmes gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en bescherming van de gepeelde huid tegen uv-stralen en warmte.

 

€ 135,00 per behandeling

€ 460,00 per 4 peelingsessies

Classic Glow Peel

De Classic Glow Peel van Skin Tech is een unieke peeling waarbij TCA (trichloorazijnzuur) gecontroleerd zijn werk kan doen, met minimale risico op complicaties. De Classic Glow Peel control is een gepatenteerde medische peeling met een combinatie van TCA en fenol. 

 

Met Classic Glow Peel zijn de resultaten gelijkmatig en leiden tot een zichtbare huidverbetering. In kuurverband ingezet bij huidveroudering, grove poriën, fijne lijntjes, pigmentproblemen.

 

Naast de peelingsessies in de praktijk, gebruik je thuis ter ondersteuning van de behandeling minimaal 3 producten van Skin Tech. Een foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid en twee Skin Tech® crèmes gericht op de aanpak van het huidprobleem en bescherming van de gepeelde huid tegen Uv-stralen en warmte.

 

€ 195,00 per behandeling

€ 795,00 per 4 peelingsessies , incl. producten t.w.v. € 199,50

Deep Glow Peel

Deep Glow Peel van Skin Tech is een peeling die bestaat uit 15% fenol en 8% TCA. Dit is een diepe peeling, maar in de lichtste categorie. Met deze peeling is vorderende huidveroudering te behandelen. Deze peeling stimuleert celvernieuwing en neemt de productie ven elastine en collageen toe en gaat de huid zich opnieuw gedragen als een jongere huid. 

 

Na de behandeling gebruik je producten wat de therapeut voor je huid bepaalt. Een Skin Tech® cleanser foam en Skin Tech® crèmes gericht om de huid te beschermen tegen uv-stralen en warmte. Tijdens de behandelperiode kan je geen gebruik maken van eigen crèmes, omdat deze niet ontwikkeld zijn voor gebruik op een gepeelde huid.

 

€ 995,00 per behandeling incl. producten t.w.v. € 336,50

Pixel Glow Peel

Deze peeling van Skin Tech is geschikt voor (acne) littekens, grove poriën, fijne lijntjes en pigmentproblemen. Na het reinigen van je huid worden door middel van microneedling steriele microkanaaltjes in de huid gemaakt. Direct hierna wordt een peeling op basis van 15% TCA met een vleugje fenol op de huid aangebracht. Doordat er eerder in de huid kleine kanaaltjes zijn gemaakt, dringt de peeling dieper door en kan zo de fibroblasten in de huid stimuleren om nieuw collageen aan te maken. De huid zal zichzelf vernieuwen. De huidstructuur zal verbeteren en een egaler huidbeeld zal ontstaan.

 

Na de behandeling gebruik je producten van Skin Tech die je meekrijgt na de eerste peelingsessie. Een zachte foam om de gepeelde huid te reinigen en Skin Tech® crèmes gericht om de huid te beschermen en te kalmeren. Als ook een crème om pigment aanmaak te onderdrukken. 

 

€ 695,00 per 2 peelingsessies, incl. producten t.w.v. € 199,50

Happy Intim Peel

Een peeling om verkleuring van de huid in je oksels of je intieme zone te behandelen. Deze speciale medische TCA peeling (met pijnstilling) maakt de huid gladder en lichter en zal de algehele huidconditie in het gebied verbeteren.

 

Het behandelprotocol bestaat uit twee peelingsessies in combinatie met (tweemaal daags) thuisgebruik van Happy Intim® Lightening Cream om het resultaat te ondersteunen. Doorgaans kun je na 2 Happy Peel-sessies verwachten dat de huid van je oksels en van je intieme zone (liezen) 1 a 2 tinten lichter wordt.

 

€ 160,00 per behandeling

€ 350,00 per 2 peelingsessies, incl. 1 lightening crème t.w.v. €67,50

Benebellum intensive brightening

Of het nu gaat om beginnende huidveroudering (preventie) of een huid met huidveroudering en pigmentproblemen (correctie). In beide gevallen bestaat het behandelplan uit twee behandelsessies elk gevolgd door vier weken thuisgebruik van de cosmetische producten (protectie).

€ 750,00 per 2 behandelingen, incl. 2 creams, 1 cleanser en vitamine C serum

De huidtherapeut stelt een passend behandelplan op tijdens het intakegesprek.

Ondersteuning van de behandelingen met thuisverzorging is noodzakelijk om het resultaat vast te houden en te optimaliseren.

Biodroga peelingen - vanaf €90,00
 

Biodroga MD Skin Booster Peelings

Peelings met alfa-hydroxy zuren en beta-hydroxy zuren behoren tot de zogenaamde chemische oppervlakte peelings. In tegenstelling tot mechanische peelings, bevatten ze geen peelingkorrels. Oppervlakte peelings zijn geen invasieve behandelingen. Ze werken alleen op het huidoppervlakte. Door hun intensieve werking bereiken ze indrukwekkende en positieve veranderingen van het huidbeeld vanaf de eerste behandeling. 

Biodroga MD Clear+ Treatment

MD Clear+ behandeling is geschikt voor alle onzuivere huidproblemen. Met de specifieke formuleringen creëert MD Clear+ producten die grenzen aan geneeskunde, die de basis vormen voor een effectief behandeltraject. Een diepe grondige reiniging welke talgproductie reguleert, vermindering geeft van roodheid en bijkomende littekens, voor gelaat en lichaam geschikt.

 

Biodroga MD Pigmentatie Treatment

De MD pigmentatie behandeling mixt melkzuren met een cocktail van huidverlichtende samenstellingen die zonnevlekken, bruine vlekken en roodheden ontstaan door rosacea of zonschade vermindert. Ook zijn er diverse mogelijkheden welke geadviseerd worden voor donkere verkleuringen rondom ogen

 

Biodroga MD Anti-Age Treatment

De veeleisende, rijpere huid wordt gekenmerkt door haar verlies van elasticiteit waardoor de contouren verzwakken en het huidbeeld haar uitstraling verliest. De behandeling met Biodroga MD Anti-age stimuleert de elastine- en de collageenvorming van de huid in zichtbare resultaten. De huid ziet er steviger uit en rimpels worden verminderd.

Producten
 

Biodroga MD Skin Booster Line

 

De Biodroga Skin Booster Lijn producten zijn de experts op het gebied van huidverbetering. Een perfecte manier om de verminderende functies van de huid te reactiveren.

Biodroga_Skin_booster_collectie.jpeg

SkinTech Advanced peelings

Skin Tech Pharma biedt een breed assortiment aan peelings voor dieptes variërend van de epidermale tot de reticulaire dermis (AHA, TCA, fenol). Daarmee is er voor elke indicatie een passende peeling.

ETCA-pain-control.jpeg

Benebellum Hyperpigmentatie

De onderliggende oorzaak van hyperpigmentatie is een overmatige activiteit van de melanocyten, de pigmentvormende cellen. Deze overactiviteit kan verschillende oorzaken hebben: niet alleen krijgen melanocyten signalen om grote hoeveelheden melanine te produceren, ook liggen er oorzaken die te maken hebben met de afbraak van collageen, defecten in de huidbarrière, oxidatieve stress, zonlicht en blauw licht (dus niet alleen uva/uvb maar ook (en vooral) HEV (High Energy Visible light), het blauwe licht dat wordt afgegeven door kunstlicht zoals van beeldschermen). Recent onderzoek* naar schade aan de huid door straling laat zien dat uva/uvb samen verantwoordelijk zijn voor 5,1% en HEV voor maar liefst 39% van die schade.

Grafiek-Mc-Daniel-et-al.jpeg
bottom of page