top of page

Fibromen, vlekjes en DPN

 

Steelwratjes (fibromen) zijn kleine aangroeisels op de huid. Over het algemeen zijn ze vrij klein maar kunnen ook een centimeter groot worden. Ze zijn vaak huidkleurig maar kunnen ook wat donkerder zijn dan uw eigen huid. Fibromen kunnen op cosmetisch gebied als vervelend worden ervaren, maar kunnen ook voor klachten zorgen, zoals jeuk. 

 

DPN - Dermatosis Papulose Nigra zijn bruine tot zwarte verhevenheden van de huid, vooral bij mensen met meer pigment in de huid (Aziatische en negroïde huidtypes). Waarschijnlijk speelt een erfelijke factor een rol bij het ontstaan van deze verhevenheden. Het begint vaak als een klein pigmentatievlekje dat gaat jeuken, daarna worden het gepigmenteerde bultjes, die soms heel klein zijn, maar ook een centimeter groot kunnen worden.

 

 

Wat kan Aqua Mare voor u betekenen?

 

Behandelingen

 

Cryotherapie

  • Met de cryopen of cryospray. Dit is een veilige en pijnloze manier om de fibromen en wratjes te verwijderen. De cryotherapie bevriest het weefsel en door de precieze werking wordt het gezonde omliggende weefsel niet aangetast.Het geeft zelden littekenvorming en de behandeltijd duurt slechts enkele seconden. Er zal gemiddeld in 7-10 dagen een klein korstje gevormd worden dat er daarna vanzelf afvalt. De huid hieronder is dan licht-rose en gevoelig voor zonlicht. Bescherm de behandelde huid dan ook goed met een hoge beschermingsfactor (spf30) tegen de zon. Dit moet ook in de winter om nieuwe vlekken te voorkomen op de behandelde plek.

Plasmage

  • Plasmage werkt op basis van plasma-energie, welke ingezet kan worden om fibromen en wratjes, huidoneffenheden en ouderdomsvlekjes te verwijderen. 
     

Elektro-coagulatie

  • Door middel van warmte kunnen fibromen, wratjes en Dermatosis Papulose Nigra verwijderd worden. Dit is een uitstekende methode bij Dermatosis Papulose Nigra. Hierbij wordt het wratje aangestipt met een fijn naaldje waarna er een korstje ontstaat die er in gemiddeld 7-10 dagen vanzelf afvalt.

    De behandeling houdt niet in dat u geen nieuwe Dermatosis Papolose Nigra plekjes meer krijgt. Indien u er aanleg voor heeft zullen zich steeds geleidelijk nieuwe plekjes ontwikkelen. 

 

Het gebruik van zonbescherming is van belang tijdens de gehele behandelperiode.

 

bottom of page