top of page

Littekens en huiddefecten

 

Littekens ontstaan als de wondgenezing wordt verstoord. Zo’n verstoring kan verschillende oorzaken hebben, zoals een infectie, een slechte algehele conditie of slechte doorbloeding van het wondgebied. Bovendien genezen wonden op sommige plaatsen van het lichaam moeilijk.

 

Soms ontstaan er klachten van een litteken wanneer het juist groter wordt, gaat jeuken of pijn gaat doen. Soms wordt het litteken rood, donker en verheven en geeft het bewegingsbeperkingen. Leeftijd, erfelijke factoren, huidskleur, plaats en bijkomende wondinfectie beïnvloeden de littekenvorming.

 

Acne littekens

 

Acne veroorzaakt littekens. Er kunnen diepe "icepick" littekens onstaan alsook ingetrokken verharde littekens. Soms blijven er langdurig rood tot bruin gekleurde littekens zichtbaar. 

 

Wat kan Aqua Mare voor u betekenen?

 

De huidtherapeut kan problemen behandelen die zich kunnen voordoen bij een litteken: hypertrofie (collageenophoping), roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en oedeem (vochtophoping).

 

Behandelingen
 

Biodroga MD Skin Booster Peelings

 • Dieptereiniging van de huid, bijvoorbeeld door een peeling. Hierbij worden de dode, losse huidcellen verwijderd. Wanneer een huid regelmatig wordt gepeeld zal de celdeling versnellen en huidverbetering optreden.

 • Chemische en/of enzympeelingen aangepast aan het huidtype om acnelittekens en pigmentvlekken (ontstaan door de ontstekingen) te behandelen. Hierdoor verbetert het huidreliëf.

 

Alma Fractional Pixel laser 2940 Nd: Yag:

 • Fractionele erbium techniek is een unieke huidverbeterende behandeling.

  De laser maakt een groot aantal hele kleine gaatjes in de huid met behulp van laserlicht: per vierkant centimeter maakt de laser 50-100 kleine gaatjes. Deze minuscuul kleine wondjes genezen heel snel omdat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. De huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken en de collageenaanmaak krijgt een gigantische boost.

  De pixel laser kan bijdragen aan het verminderen van acnelittekens en andere huiddefecten. De huid wordt glader door verbetering van het huidrelief.

   

Micro-needling - Pen of Dermaroller

 • Micro-needlingtherapie is een micro-chirurgische needling behandeling. De pen of dermaroller maakt duizenden microscopische kleine kanaaltjes in de huid. De huid start een procedure om zichzelf te herstellen. De aanmaak van nieuwe collageen en elastinevezels  wordt geactiveerd, wat resulteert in een gladdere en gezondere huid. Littekens en andere huiddefecten verminderen.

 • Skin Tech peeling met TCA

 • Pixel Peel TCA + microneedling

 

Microdermabrasie

 • Dit is een mechanische peeling. Met speciale apparatuur worden acnelittekens en vergrote poriën behandeld. Kan ook in combinatie met de peelingen worden toegepast, waardoor de behandeling intensiever wordt.

 

LPG- Endermologie 

 • Behandeling met het LPG-apparaat voor endermotherapie. Deze bindweefseltechniek verbetert verharde en verkleefde littekens. Vermindert pijn, jeuk en hypertrofie veroorzaakt door doorbloedingsstoornissen en oedeem.

 

De huidtherapeut stelt een passend behandelplan op tijdens het intakegesprek.

Producten
 

Biodroga MD Skin Booster Peelings

 

Peelings met alfa-hydroxy zuren en beta-hydroxy zuren behoren tot de zogenaamde chemische oppervlakte peelings. In tegenstelling tot mechanische peelings, bevatten ze geen peelingkorrels. Oppervlakte peelings zijn geen invasieve behandelingen. Ze werken alleen op het huidoppervlakte. Door hun intensieve werking bereiken ze indrukwekkende en positieve veranderingen van het huidbeeld vanaf de eerste behandeling. 

Apparatuur
 

Alma Fractional Pixel laser 2940 Nd: Yag:

 

bottom of page