top of page

Lymfoedeem

 

Lymfoedeem betekent letterlijk vochtophoping.
Bij lymfoedeem is de afvoer van het weefselvocht te gering vanwege een stoornis in het lymfstelsel. Dit kan aangeboren zijn, of door een trauma of operatie na kanker zijn ontstaan. Stagneert de afvoer van het lymfevocht na bijvoorbeeld een borstkanker-operatie, dan kan er een arm-lymfoedeem ontstaan die onbehandeld in omvang zal toenemen en op den duur zal het weefsel van de arm of borst verharden. Lymfoedeem geeft hinder bij bewegen en kan pijnlijk gespannen zijn en kan leiden tot ontstekingen (wondroos).

Vanaf € 65,00

Wat kan Aqua Mare voor u betekenen?

 

Manuele lymfdrainage

  • Met manuele lymfdrainage, oedeem en fibrosegrepen, ambulante compressietherapie of lymftaping zorgen wij ervoor dat overtollige vocht wordt afgevoerd.

    Door de vochtafvoer vermindert de pijn en geneest een wond sneller. Na stimulering van de vochtafvoer volgt het zwachtelen van de behandelde ledematen.

 

Compressietherapie

  • Ambulante compressietherapie is een combinatie van het zwachtelen van ledematen door de huidtherapeut en bewegen door de patiënt.

 

Therapeutische elastische kous

  • Als er voldoende lymfevocht is afgevoerd en het behandelde gebied/ledemaat stabiel blijft, volgt het aanmeten van een therapeutische elastische kous. De kous zorgt voor behoud van het verkregen resultaat.

 

Lymftaping

  • Lymftaping is een techniek met plaktape die wordt gebruikt om gebieden te draineren waar de huidtherapeut geen ambulante compressietherapie kan toepassen. 

 

LPG-Endermologie

  • Met LPG activeren wij, met een zacht pompende beweging, het fijne netwerk van de lymfvaten direct onder de huid. De lymfdrainage stimuleert de vochtopname door de lymfvaten en verhoogt de afvoer van weefselvocht. 

 

De huidtherapeut stelt een passend behandelplan op tijdens het intakegesprek.

 

 

bottom of page